Kanon NM av Sande KK`s løftere!

Sande KK`s løftere gjorde sine saker svært bra under styrkeløft NM i Sandnes.

 

Den første dagen løftet Tor Egil Skogly, Lars Edvin Samnøy og Bjørn Henning Andersen.

 

Første mann i aksjon var Tor Egil i 75 kg`s klassen. Tor Egil har vunnet senior NM de fem siste årene og gjør aldri dårlige stevner. Vi hadde store forventninger og Tor Egil skuffet ikke.

Sande KK lag til NM 2004 (Lars Edvin mangler)

Han satt ny Norsk veteran rekord i benkpress med 163 kg og satt endelig Norsk senior rekord i markløft etter uttalige forsøk. 300.5 kg løftet Tor Egil her. Løftet er også Europa rekord for veteraner. Bare å gratulere. Kjempe innsats av Tor Egil. Sammenlagt ble det 707.5kg noe som er personlig rekord og  resultatet ga NM gull med klar margin. 85 kg ned til neste mann på lista.

 

Tor Egil med 300.5kg

De to andre løfterne på den første dagen Lars Edvin og Bjørn Henning løftet også bra. Begge løfter i klasse 90 kg. Bjørn Henning var litt uheldig i knebøy og fikk 252.5 kg som tellende. I benk gikk det bedre. Ny pers med 162.5 kg. Etter to av tre øvelser og med Bjørn Henning`s sterkeste øvelse igjen så det  lyst ut med tanke på medalje. Etter Knebøy og Benkpress lå Bjørn Henning på en femte plass. Bjørn Henning er en rå sterk markløfter og hadde mulighet til å klatre opp på pallen. I sitt siste markløft gjorde han ett meget godt forsøk på 297.5 kg. Men dette løftet ble litt for tungt, og han ble stående med 287,5kg. Hadde han fått løftet ville han tatt en tredje plass på lettere kroppsvekt. 702.5 kg ble det på Bjørn Henning sammenlag. Dette er ny pers. Gratulerer!

 

Lars Edvin stilte på NM for å kvalifisere seg til Junior Nordisk. Lars Edvin trener sammen med Per Ove og Ronny og har tydelig dratt nytte av å trene sammen med to så gode og erfarne løftere. Pers i alle øvelser ble det. Og Lars Edvin kom med til Junior Nordisk. Fikk 215 kg i knebøy, 150 kg i benk, 235 kg i markløft, og 600 kg sammenlagt. Dette er personlig rekord med 57.5 kg!

På den andre og siste dagen skulle Åse Helen Olsen, Lise Engnes, Ronny Weum og Per Ove Sjøl løfte.

 

Åse Helen løfter i 67.5 kg`s klassen og er junior løfter i flere år til. Men på tross av sin unge alder klarte hun å få bronse medalje på sitt første Senior NM. Dette er meget sterkt! Åse Helen fikk underkjent to av sine løft i knebøy og fikk bare åpningsløft på 120 kg. I benkpress  fikk hun opp 67.5 kg som er tangering av personlig rekord. I markløft  klarte hun ny personlig rekord med ett løft på hele 135 kg. Sammenlagt ga dette 322.5 kg som er personlig rekord med 5 kg. Meget bra stevne av debutant Åse Helen. Gratulerer!

 

Lise Engnes stilte i klasse 75 kg. Lise er i år blitt veteran løfter og tok gull for veteraner i sande 21.februar. Lise var lenge i tvil om hun skulle stille på NM og hun har ikke satset 100% på årets NM. I knebøy ble hun stående med åpning på 120 kg. Fikk greit opp 130 kg i andre forsøk, dette løftet ble underkjent uten at vi helt kunne forstå det. Benken gikk bedre for Lise. Ble tangering av personlig rekord her. Hele 75 kg fikk hun opp her. Lise er en sterk markløfter og fikk på en middels god dag opp 147.5 kg. Siste forsøket på 155 kg ble for tungt på denne dagen. Lise fikk 342.5 kg. Det holdt til en femte plass i denne svært tøffe klassen. Bra innsats av Lise!

 

Ronny Weum løftet i klasse 100 kg. Ronny er enda ung og han er i meget fin fremgang for tiden. Toppformen var prikket inn på denne dagen og Ronny gjorde sin beste konkurranse noen gang.  Ble personlige rekorder hele veien. I knebøy fikk han 257.5 kg. I benkpress ble det 182.5 kg og i markløft løftet Ronny 255 kg. 695 kg ble det sammenlagt og Ronny har mer inne. Fikk 8.plassen i sin klasse. Gratulerer!

Sist men ikke minst hadde vi Per Ove sjøl i 110 kg`s klassen. Per Ove er ett perfekt forbilde for oss andre. Per Ove er alltid 100% seriøs og trener bedre enn de aller, aller fleste. Han har løftet på mange NM og har stort sett alltid vært topp fem i sin klasse. Men medalje har han manglet. Vi som har sett hvor sterk Per Ove har vært på trening har virkelig hatt troen på at det skulle bli vanskelig å snyte han for medalje i år. Vi hadde selvfølgelig rett i det! Det begynte optimalt for Per Ove. 320 kg gikk greit i knebøy. Tangering av pers. I benkpress knallet Per Ove til med pers. 190 kg ble det her. Per Ove var klassen`s beste markløfter og drog opp 315 kg her uten store problemer. Sammenlagt ble det hele 825 kg. Det holdt til Bronse og det med god margin. Alle vi fra Sande KK gratulerer så meget. Dette var veldig fortjent!

 

 

På vegne av Sande KK

Lars Edvin Samnøy

Per Ove i knebøy 320kg