To medaljer til Sande KK i NM

 

Etter en thriller i 90kg klassen endte Bjørn Henning Andersen med sølv. I 67,5kg klassen for damer sikret Hege Helseth bronsen. Kongepokalene gikk til kretsen store løfter Frode Rui (Ulefoss AK) og Inger Blikra (Rana KK)

 

På fredagen var det ifra vår klubb kun damene som skulle i ilden, da vi ikke hadde noen herre løftere under 90kg. Junior løfteren Hege Helseth og veteranen Lise Engnes stilte begge i klasse 67,5kg. Lise hadde gått ned en klasse, og vektreduksjonen gjorde nok at hun dessverre manglet trykket i dag. Hun endte med åpningsvekten både i knebøy og benkpress. Lise fikk serien 120-70-140 totalt 330kg som holdt til en fjerde plass. Hege var i godt slag, og perset både i knebøy, benkpress og sammenlagt. Med serien 137,5-87,5-150 totalt 375kg. Dette var godt nok til å ta bronsen i kl 67,5kg. Vi gratuler.  Det var blant damene ikke overraskende Inger Blikra som ble beste poengmessige løfter og dermed stakk av med kongepokalen.

 

 

Hege Helseth (Sande KK)

Lørdag var det våre herrer som skulle ut. Og i 90kg klassen hadde vi hele 3stk løftere ifra Sande KK. Første års junior Andreas Wraa, junior løfteren Lars Edvin Samnøy og den mer rutinerte Bjørn Henning Andersen.. Da forhåndsfavoritten Kirketeig, var skadet og ikke kunne stille, så vi at Bjørn Henning, Per Bjarte Vilnes (Holmestrand AK) og Henrik Aasvestad (Oslo SK) ville være de tre som trolig kjempet om medaljene. Noe som viste seg å stemme.

Andreas gjorde ett godt stevne, og perset både i benkpress, markløft og sammenlagt. Han fikk serien 217,5-125-220 totalt 562,5kg. Lars Edvin derimot, hadde langt ifra dagen sin i dag. Allerede på åpningsløftet på 230kg i knebøy så vi han manglet noe, han fikk dette godkjent. Men på andre løftet 240kg var han sjanseløs. I benkpress startet han på 175kg, men dessverre greide han ikke å få dette godkjent. Dermed var dette NM over for ham denne gangen. Men vi regner med at han kommer sterkere tilbake

Men så skulle medaljene fordeles. Og det skulle vise seg å bli en meget jevn kamp. Etter knebøy og benkpress ledet Per Bjarte Vilnes med 20kg på både Bjørn Henning og Henrik Aasvestad. Henrik var 3 hekto lettere, og lå foran Bjørn Henning på poeng. Men begge de to sist nevnte er svært gode markløftere, og skulle fort ta inn på Per Bjarte. Når første markløft var over ledet fortsatt Per Bjarte, men nå kun med 5kg på de to andre. Når andre markløft runde var over, hadde Bjørn Henning tatt ledelsen 2,5kg foran Henrik og Per Bjarte. Når Per bommet siste løftet sitt markløft, var sølvet sikret for Bjørn Henning. Henrik dro 295kg i siste løft, og tok ledelsen med 7,5kg på Bjørn. Bjørn Henning måtte derfor dra 297,5kg og pers i siste løft for å ta gullet. Han fikk stanga godt på vei, og over knærne men det ble dessverre for litt for tungt. Og det endte med sølv, og Bjørns første individuelle senior NM medalje. Vi gratulerer.

I 100kg klassen hadde vi Ronny Weum med, vi visste på forhånd at han var utenfor tet kampen. Men han gjorde allikevel sitt livs stevne. Ronny perset i alle øvelser, og selvfølgelig da også sammenlagt. Serien ble 260-187,5-260 totalt 707,5kg., noe som holdt til en fin 8. plass. Seieren i klassen gikk til Andreas Hjelmtveit (Hommersåk AK), sølvet til Are Knutzen (IL kraftsport)

 

Det var også andre løftere ifra kretsen som utmerket seg. Ikke minst Frode Rui ifra Ulefoss AK. Han var i dag i toppslag. Og tok kongepokalen. Og ny norsk rekord sammenlagt i +125kg, med 987,5kg. Men han var også i dag veldig nære ved å bli den første nordmann over 1000kg sammenlagt. Hans siste markløft på 375kg, ville nemlig ha gitt ham denne magiske grensen sammenlagt. Han fikk det rett forbi knærne, med det manglet litt i da for å få helt opp. Vi må også nevne Knut Olav Hulbakviken ifra Drammen SI, som satte ny norsk rekord for yngre veteraner (klasse +125) både i benkpress (240kg) og sammenlagt (910kg), noe som også holdt til bronse i klassen.

1. plass: Henrik Aasvestad(Oslo SK), 2. plass: Bjørn Henning Andersen(Sande KK) 3.plass: Per Bjarte Vilnes (HAK)

Resultater

Ranking Herrer - Sammenlagt Ranking Damer - Sammenlagt
Ranking Herrer - Knebøy Ranking Damer - Knebøy
Ranking Herrer - Benkpress Ranking Damer - Benkpress
Ranking Herrer - Markløft Ranking Damer - Markløft