Nasjonalt U/J-stevne 2012

Årets Nasjonale stevne for Ungdom og Junior i Styrkeløft ble arrangert lørdag 16. juni i Askim. Sande KK stilte med Lena Sjøl i klasse Ungdom, og Magnus Ruud og Fredrik Sørbø i klasse Junior.

 

Lena veide inn på bare 49,4 kg og løftet i klasse 52 kg. Hun åpnet fem kg over pers, og endte opp med 75 kg i knebøy. I Benkpress åpnet hun med et løft på 60 kg. Dette ble godkjent, og var ny Norsk rekord i denne vektklassen. Hun forbedret den Norske rekorden i andre forsøk, og fikk også godkjent hele 65 kg i siste forsøk. I Markløft satt hun Norsk rekord i andre forsøk, med 100,5 kg. I siste markløft forbedret hun den nye Norske rekorden, og fikk opp 110 kg til stor jubel fra samtlige som var tilstede. I Ungdomsklassen konkurrerer Lena med jenter som har fylt 18 år, likevel ble hun stevnets nest beste løfter, slått med minst mulig margin.

 

Magnus løftet i klasse 83 kg. Han fikk alle sine 9 løft godkjent, og det av alle 3 dommere ! Det ble ny pers i knebøy med 230 kg, i markløft med 220 kg og sammenlagt med 605 kg. Resultatet holdt til 2. plass i klassen. Og det holdt også til å erobre Elitemerket i Styrekløft, en utmerkelse som henger høyt og det står stor respekt av.

 

Fredrik Sørbø røyk dessverre ut av konkurransen i øvelsen benkpress, etter å ha løftet 250 kg i knebøy.  

 

Sverre Paulsen fra Sande KK deltok som dommer.