Oppsummering ifra benkpress NM 2012

Sølv i NM Benkpress på Fredrik Sørbø.
Fredrik overbeviste stort på NM Benkpress i sitt første NM som Junior. Han fikk godkjent alle tre løft, og endte med ny pers på hele217,5 kg. Det holdt til sølv i klassen. Dette til tross for at vi alle måtte ut av hotellet natta før, ettersom brannalarmen ble utløst to ganger.

Magnus Ruud sølv i BM Benkpress
Magnus løftet meget bra, fikk godkjent 155 kg, 2,5 kg under pers. Og det holdt til sølv i klasse 83 kg Junior. Opp til gullet var det kun 5 kg.

Bronse i NM på Thomas Steinnes Nordquist
Thomas stilte i sitt første NM som Junior, og løftet i klasse 83 kg. Han fikk godkjent 145 kg og dette holdt til bronse i klassen. Og ikke nok med det, Norgesrekorden hans i klasse 83 kg Ungdom overlevde alle utfordrere.

Sølv i NM for Eivind Sjøl
Eivind løftet meget bra i årets NM Benkpress, med tre godkjente løft og ni hvite lamper fra dommerne. Det resulterte i ny pers på 115 kg, og sølv i klasse 83 kg Ungdom.

Endelig medalje i NM på Ilya Grønvold!
Ilja løftet denne gang i klasse 83 kg Ungdom. Det ble ny pers i 2. forsøk 97,5 kg. Og det holdt til bronse i klassen i hans første Norske Mesterskap. I tillegg hadde han et bra 3. forsøk på 102,5 kg. .

Jørgen Sørbø løftet til bronse i sitt første NM
Jørgen stilte i klasse klasse 74 kg Ungdom. Her ble det en knallhard kamp om medaljene, og kamp til siste løft. Det endte med bronsemedalje, og ny pers på 107,5 kg, Og Jørgen hadde et meget godt forsøk på hele 117,5 kg ! Denne går nok neste gang.

Bronse i NM på Elin Johannessen!
Elin satt ny pers med et veldig flott og greit 3. løft under NM i Benkpress i Molde sist helg. Det holdt til bronse, på samme resultat som sølvmedaljøren løftet. Det var kun 10 kg opp til gull. Elin løftet i klasse 72 kg Ungdom.

Lena Sjøl Norgesmester i Benkpress 2012 !
Lena løftet i klasse 57 kg Ungdom og ble Norsk Mester med et løft på 60 kg. Hun fikk også opp 65 kg, men dette ble underkjent med 2 mot 1. Med begrunnelse at hun var på vei mot stativet med stanga, i det hoveddommer ga signal "på plass". Men løftet på 60 kg holdt i massevis til å bli NM`s beste ungdomsløfter på poeng.

Sølv i NM Benkpress på Sverre Diesen.
Sverre valgte å stille i åpen klasse på NM, selv om han har kunne stille i klasse Yngre Veteran. Han fikk opp hele 237,5 kg i 2. forsøk som er ny pers. Han hadde et godt 3.forsøk på hele 245 kg, noe som ville gitt gull i klasse 93 kg.

Bronse til Lise Engnes i NM
Lise løftet i klasse 72 kg Yngre Veteran, og tapte knepent sølvet etter et løft på 80 kg. Hun hadde et godt forsøk på 85 kg, noe som hadde gitt sølv. Men det holdt til bronse.

Gull i NM Benkpress til Geir Gregersen !
Geir stilte i knallform i klasse 93 kg. Han fikk godkjent alle løft, og satt ny pers på 215 kg.

Bra løfting av Viggo Holtan i NM Benkpress
Viggo stilte i klasse 105 kg Yngre veteran, og endte opp med en 4.plass med resultatet 137,5 kg. I samme klasse løftet Yves Florelius, som endte opp uten godkjent resultat.

Sølv til Sverre Paulsen i NM
Sverre løftet i klasse 83 kg, og fikk sølvmedalje med et løft på 95 kg. Dermed er Sverre kvalifisert til deltagelse i neste års NM Benkpress også. Denne sesongen er Sverre sin siste som Eldre Veteran, fra 2013 er han Superveteran ! I tillegg til å selv delta, stilte Sverre som dommer i flere puljer i NM.

Jan Sjøl løftet til sølv i NM.
Jan løftet i klasse 93 kg Eldre Veteran, og endte opp med et resultat på 170 kg i NM Benkpress. Det holdt til sølv i klassen. I tillegg hadde Jan dommeroppgaver, og var speaker da de de tyngste klassene kjempet om titler og medaljer.

Rolf Stenberg løftet til sølv i NM Benkpress.
I sin siste sesong som Eldre Veteran, løftet Rolf 185 kg som holdt til sølv i klasse 105 kg.

Gull og Norsk Rekord på Jan Helge Rustan på NM.
Jan Helge stilte i klasse + 120 kg, og løftet to av sine løft over den gjellende Norske rekorden i klassen for Eldre Veteran. Den nye rekorden er på 170 kg. Og det ble han også Norsk Mester.