Sande KK vant årets lagfinale!

Sande KK vant årets lagfinale, som ble arrangert i Vulkanhallen Oslo Lørdag 8.Desember.
Etter fjorårets forsmedelige tap for Oslo SK, var Sande KK godt forberedt til årets finale og stilte med sine beste løftere, som alle var i god form.
Oslo SK hadde mange utskiftinger i forhold til i fjor, men ble nok likevel sett på som den hardeste konkurrenten. Brumunddal hadde et jevnt bra lag, men skulle normalt ikke kunne slå Sande. Rana KK viste vi lite om hva kunne prestere, men med Inger Blikra i storform, måtte de absolutt regnes med.
Men i en Lagfinale kan mye hende, noe det også gjorde denne gang.

Taktikken til Sande var klar, åpne med sikre løft og samle poeng, så fikk vi se det an.
Allerede i første pulje kom den første overraskelsen, Inger Blikra røk ut i knebøy! dermed var Rana i realiteten ute av kampen om gullet. I den andre puljen kom det en overraskelse til, Thomas M-Hansen fra Oslo SK røk ut!. Alle hadde tydeligvis ikke den samme taktikken som Sande. Sande løftet sikkert og godt, Anne Sigrid og Carl Olav fikk hele 213 og 212 poeng, så når knebøyen var over, ledet Sande stort, foran Brumunddal, Oslo og Rana
Benkpress har normalt vært en dårlig øvelse for Sande, men denne gangen beholdt vi det store forspranget til de andre lagene, slik at før markløft, var det bare et uhell som kunne frata oss gullet.
Oslo hadde tatt innpå Brumunddal etter benkpress, så spenningsmomentet lå i om Brumunddal greide å beholde 2.plassen.

Sande er gode i markløft, slik at ledelsen bare økte til de andre lagene og gullet var sikret. 224 poeng foran Brumunddal, som også løftet bra i markløft og beholdt en klar 2.plass, Oslo kom på en 3. plass, mens Rana måtte ta til takke med 4. plassen.