logofarger.jpg (10388 bytes)

TRE DELTAGERE FRA SANDE KK I ÅRETS B/VETERAN NM


4. og 5.mars arrangeres årets B/Veteran NM i styrkeløft i Oslo av Oslo SK. Stevnearena er Vulkanhallen i Maridalsveien 17. Sande KK stiller med tre løftere, Jan Sjøl, Morten Engnes og Ingolf Thorbjørnsen.
Jan debuterer som veteranløfter, og gjør samtidig comeback i NM-sammenheng. De som har vært med en stund husker sikkert at Jan var en meget god juniorløfter, men en ryggskade satte en stopper for satsingen som senior. Nå har han forberedt seg meget bra, og trent regelmessig i hele vinter. En gang i uka! Jan har planer om å løfte i klasse 90 kg, og hans stevneperser siste året er 195,135, 220 og 550 sammenlagt. Han fikk forøvrig styrkeløftbelte av kone og barn til jul, så dette lover godt for videre satsing.
Morten er fortsatt seniorløfter og det kan se ut som om han satser på styrkeløft annethvert år. Morten er nemlig en lidenskapelig syklist, og pleier å delta i Birkerbeinerrittet. Dette er visst vanskelig å kombinere med styrkeløft. Han var ikke med i B-NM i fjor, og har forberedt seg bra til årets mesterskap. Persen i knebøy på 200 er nå moden for fall, da han endelig har skaffet seg ei skikkelig superdrakt. I benkpress er han "sjef" med 145 som best. Den siste tiden har han ikke vært høyere enn 200 i markløft, men her har han mye å gå på. Morten løfter i klasse 82,5, og har hatt 535 sammenlagt det siste året. Morten er forøvrig Ducati-frelst, og det går rykter om at han allerede er observert i lav høyde med sin "røde fare" på Vestfoldveiene.
Ingolf er en rolig kar som tilpasser farten etter forholdene og stresser aldri med å starte treningen etter sommeren. I høst hadde nesten den første snøen falt før han fant veien til treningslokalet. Likevel har han økt treningsmengdene sakte men sikkert, og trener nå to ganger i uka. I år har Ingolf tatt steget opp i 90 kg klassen igjen, og vel så det, og hadde for noen uker siden en grei gjennomkjøring med serien 225,120, 230 og 575 sammenlagt. Det kan nevnes at han mandag hadde en tung knebøytrening med en dobbel på 225, og nesten en dobbel på 240. Bøyformen synes derfor å være i anmarsj. Ingolf har pers på 590 i 82,5 og 620 i 90, dvs 5 kg under A-NM kravet i begge klasser. Målet må  vel derfor være å runde 625 i år?

POS.