logofarger.jpg (10388 bytes)

EM GULL TIL ANNE SIGRID!!


Anne Sigrid Stiklestad fra Sande KK ble søndag europamester i styrkeløft i klassen inntil 75 kg.
Hun fikk 227,5 kg i knebøy, 105 kg i benkpress, 200 kg i markløft og med sammenlagt 532,5 kg
tok hun en suveren seier.

Anne Sigrid var på forhånd stor favoritt og så endelig sjansen til å få et etterlengtet gull etter 3-4 år som "evig toer".
Hun valgte derfor å starte sin beste øvelse knebøy med et lett løft på 215 kg, for deretter å høyne til 227,5 kg i neste forsøk. Dette gikk brukbart teknisk og ble godkjent. I det tredje løftet forsøkte hun på 235 kg, men dette ble for tungt denne gangen.
Hun var derfor litt skuffet etter knebøy, da hun hadde forhåpninger om å klare nærmere 240 kg.

Benkpress ble innledet med 105 kg, som gikk lett og greit. 110 kg i 2.løftet var like lett, men ble underkjent pga for kort stopp på brystet. Hverken Anne Sigrid eller den norske lagledelsen skjønte noe av dette, og de valgte å gå for 112,5 kg i det siste forsøket. Nå la hun stangen død på brystet i nærmere 3 sekunder og presset stanga rett opp. Likevel valgte dommerne å under-
kjenne løftet, denne gang pga en liten skjevhet underveis i løftet. Dermed tapte hun 7,5 kg i benkpress, men ledet likevel klart.

Motivasjonen og innsatsviljen var derfor sterkt redusert før markløft, da det tidlig var klart at hun ville vinne dersom hun fikk godkjent åpningsvekten på 200 kg. Vanligvis er dette en vekt Anne Sigrid løfter uten problemer, men kanskje nettopp derfor utførte hun ikke nå løftet reglementert. Dommerne mente hun ikke var tilstrekkelig strak i kroppen ved avslutningen av løftet, og
godkjente ikke løftet! På dette tidspunktet var hun derfor rimelig oppgitt, både over seg selv og dommerne, da hun uten godkjent løft i markløft ville gå ut av konkurransen og miste EM tittelen. Hun måtte derfor forsøke på 200 kg igjen, og denne gangen stod hun "rett som en prest" og dommerne kunne ikke unngå å godkjenne løftet. Seieren var nå sikret! Lysten og viljen til å forsøkeå løfte 210 kg i det siste løftet var dermed borte og stanga kom knapt til knærne.

Selv med gullet rundt halsen var hun en stund misfornøyd med resultatet og sin egen innsats. Men når hun etterhvert fikk det hele litt på avstand, gledet hun seg over mesterskapstittelen. I store mesterskap er det tross alt  plasseringene som teller!

Likevel gleder hun seg stort til lag NM i Sande, da hun er svært ivrig etter å få vist for "sandesokningene", og for seg selv, at hun
er sterkere enn tallenes tale fra EM!Med vennlig hilsen

Per Ove Sjøl